PaintingFramed

Wat is Brasvar?

De authentieke smaak van vroeger!

De BRASVAR varkens worden gevoederd met een natte brij van nevenstromen uit de humane voeding, lokaal aangeleverd en op de hoeve zelf samengesteld. Een 'brasvarken' was het varken zoals onze grootouders het kweekten naast de woning, met restjes van tafel. Gekookte aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. BRASVAR is al het goede van toen, gecombineerd met de innovatie en duurzame aanpak van vandaag. Geen massaproductie, maar passie en vakmanschap.

Wat is Brasvar?

De authentieke smaak van vroeger!

De BRASVAR varkens worden gevoederd met een natte brij van nevenstromen uit de humane voeding, lokaal aangeleverd en op de hoeve zelf samengesteld. Een 'brasvarken' was het varken zoals onze grootouders het kweekten naast de woning, met restjes van tafel. Gekookte aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. BRASVAR is al het goede van toen, gecombineerd met de innovatie en duurzame aanpak van vandaag. Geen massaproductie, maar passie en vakmanschap.

ShulkingTable

Duurzame kweek

Met zorg voor de natuur

Brasvar belichaamt een circulaire en innovatieve aanpak. De 'bras'voeding bestaat namelijk uit lokale reststromen en maïs van eigen kweek. Deze maïs groeit op akkers die worden gevoed met onze eigen dierlijke mest. Met het overige deel van de mest wordt er groene stroom opgewekt, alsook via zonnepalen op de daken. Verder wordt regenwater opgevangen en hergebruikt voor reiniging van de stallen. De stallucht wordt gezuiverd van stof, geur en ammoniak alvorens de stal te verlaten. 

 

Via deze circulaire aanpak wordt aan elk stadium van het kweekproces en transport de nodige aandacht voor duurzaamheid gehanteerd. 

Duurzame kweek

Met zorg voor de natuur

Brasvar belichaamt een circulaire en innovatieve aanpak. De 'bras'voeding bestaat namelijk uit lokale reststromen en maïs van eigen kweek. Deze maïs groeit op akkers die worden gevoed met onze eigen dierlijke mest. Met het overige deel van de mest wordt er groene stroom opgewekt, alsook via zonnepalen op de daken. Verder wordt regenwater opgevangen en hergebruikt voor reiniging van de stallen. De stallucht wordt gezuiverd van stof, geur en ammoniak alvorens de stal te verlaten. 

 

Via deze circulaire aanpak wordt aan elk stadium van het kweekproces en transport de nodige aandacht voor duurzaamheid gehanteerd. 

brasvar - © Pieter D'Hoop-191

Duurzame kweek

Met zorg voor het dier

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Bij BRASVAR geen massaproductie, maar aandacht voor ieder individueel dier in elk stadium van het kweekproces en dit tot bij de eindklant. 

Duurzame kweek

Met zorg voor het dier

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Bij BRASVAR geen massaproductie, maar aandacht voor ieder individueel dier in elk stadium van het kweekproces en dit tot bij de eindklant. 

Creatief met Brasvar

De pure smaak van BRASVAR behoeft weinig krans en is geliefd bij de kenner en de fijnproever. BRASVAR levert topkwaliteit voor een creatieve gastronomie. De uitdaging om met een eenvoudig product als varkensvlees een intense smaakbeleving bij de klant teweeg te brengen houdt hen scherp.

 

Slagers en chefkoks kunnen zich onderscheiden met lokaal gekweekt kwaliteitsvlees met een verhaal. 

 

BRASVAR is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. En daarom verdient het ook een bijzondere aanpak door vakmensen die het bij de consument brengen met evenveel passie voor hun vak. 

Brasvar Smaak

Brasvar vertaalt de overtuiging om voor niets minder dan het beste te gaan op het vlak van smaak, kwaliteit, dripverliezen, kleur, bewaring en gezondheid.

 

Het BRASVAR varkensvlees heeft een verfijnde smaak, mooi dooraderde structuur, een smaakvol vetrandje, weinig dripverliezen en bakt mooi bruin aan

 

Naast het verse vlees is er nu ook een aanbod gekookte, gebakken en gedroogde vleeswaren waarmee de culinaire toepassingen worden uitgebreid. 

Creatief met Brasvar

De pure smaak van BRASVAR behoeft weinig krans en is geliefd bij de kenner en de fijnproever. BRASVAR levert topkwaliteit voor een creatieve gastronomie. De uitdaging om met een eenvoudig product als varkensvlees een intense smaakbeleving bij de klant teweeg te brengen houdt hen scherp.

 

Slagers en chefkoks kunnen zich onderscheiden met lokaal gekweekt kwaliteitsvlees met een verhaal. 

 

BRASVAR is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. En daarom verdient het ook een bijzondere aanpak door vakmensen die het bij de consument brengen met evenveel passie voor hun vak. 

Brasvar Smaak

Brasvar vertaalt de overtuiging om voor niets minder dan het beste te gaan op het vlak van smaak, kwaliteit, dripverliezen, kleur, bewaring en gezondheid.

 

Het BRASVAR varkensvlees heeft een verfijnde smaak, mooi dooraderde structuur, een smaakvol vetrandje, weinig dripverliezen en bakt mooi bruin aan

 

Naast het verse vlees is er nu ook een aanbod gekookte, gebakken en gedroogde vleeswaren waarmee de culinaire toepassingen worden uitgebreid. 

Brasvar in uw buurt